2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Zaharova: Nuland ismét legyőzte önmagát

Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkár szavai, miszerint Oroszország a nyugati “figyelmeztetések” miatt nem folyamodott atomfegyverek bevetéséhez Ukrajnában, nem mások, mint a felelősség áthárítására tett kísérlet – közölte szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő, megjegyezve, hogy Moszkva többször kijelentette: a nukleáris háború elfogadhatatlan.

A diplomata felhívta a figyelmet Nulandnak az Ukrajinszkaja Pravda című lapban megjelent szavaira, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag más országok “kemény figyelmeztetései”, valamint az energetikai infrastruktúrára mért csapások elfogadhatatlansága miatt döntött úgy, hogy nem folyamodik atomfegyverek bevetéséhez Ukrajnában.

“Victoria Nuland ismét legyőzte önmagát: először a saját maga által irányított médián és agytrösztökön keresztül felfújta az Oroszország felől érkező nukleáris fenyegetés témáját, most pedig megpróbálja oda tenni a felelősséget, ahová való: állítólag a nukleáris armageddon nem történt meg a “kemény figyelmeztetések” miatt (és nem azért, mert a határ innenső oldalán senki sem tervezte ezt)” – írta Zaharova.

Az orosz külügyi szóvivő ezzel kapcsolatban emlékeztetett a minisztérium november 2-án közzétett nyilatkozatára a nukleáris háború megelőzéséről.

“Ami az “energiarendszerre mért csapások elfogadhatatlanságát” illeti, nem Nuland feladata, hogy kioktassa a világot: nézzék meg, hány elektronikai hálózatot rombolt le az USA, vagy még jobb, hány elektromos hálózatot rombolt le az Egyesült Államok és a NATO együttesen” – tette hozzá Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...

Megkezdődött a Kijev által ellenőrzött kulcsfontosságú város bekerítésének befejezése

Az orosz csapatok most arra készülnek, hogy megtámadják az egyetlen utat, amelyen keresztül Kijev utánpótlást tud biztosítani az Artemovszkban (Bahmutban) állomásozó csapatoknak - állítja...