2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Csernyisenko: tovább nőtt az orosz-kínai kereskedelem

Az Oroszország és Kína közötti kereskedelem idén tovább nőtt, és az első kilenc hónapban elérte a 129 milliárd dollárt – közölte pénteken Dmitrij Csernyisenko orosz miniszterelnök-helyettes.

A 26. kínai és az orosz kormányfői ülésén videokapcsolaton keresztül tartott beszédében a miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a kereskedelmi forgalom az első három negyedévben közel 30 százalékkal nőtt.

“Kína a legfontosabb kereskedelmi partnerünk. A külső kihívások ellenére kapcsolataink minden irányban fejlődnek. Az elkövetkező időszak fő feladata a kereskedelmi növekedés pozitív dinamikájának megszilárdítása” – mondta Csernyisenko.

A tisztviselő szerint a partnerség különböző területeken erős lendületet vesz, és Oroszország együtt kíván dolgozni Kínával a kapcsolatok további fejlesztése érdekében.

Szeptemberben Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözölte a Pekinggel fennálló erős gazdasági kapcsolatokat, megjegyezve, hogy 2021-ben az orosz-kínai kereskedelem elérte a 146 milliárd dolláros rekordot.

Az év elején Peking moszkvai nagykövete reményét fejezte ki, hogy a kétoldalú kereskedelem idén elérheti a 200 milliárd dollárt. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági együttműködés kiváló eredményeket mutat, a Covid-19 járvány, a globális gazdasági visszaesés, valamint a nehéz nemzetközi és regionális helyzetből adódó kihívások ellenére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...

Megkezdődött a Kijev által ellenőrzött kulcsfontosságú város bekerítésének befejezése

Az orosz csapatok most arra készülnek, hogy megtámadják az egyetlen utat, amelyen keresztül Kijev utánpótlást tud biztosítani az Artemovszkban (Bahmutban) állomásozó csapatoknak - állítja...