2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Zaharova neonácinak nevezte Lettország parlamentjét

Az orosz külügyminisztérium szóvivője elítélte Lettország azon döntését, hogy Moszkvát a “terrorizmus állami támogatójának” bélyegzi, “teljesen alaptalannak” nevezve azt, és egy régóta tartó oroszellenes rigai kampány részének.

“Ez egy hír? Nem” – írta Marija Zaharova a Telegramon nem sokkal a lett parlament csütörtöki nyilatkozata után, amelyben Oroszországot vádolta meg “terrorcselekményekkel” Ukrajnában.

“Tekintettel arra, hogy ennek a döntésnek nincs semmilyen ténybeli alapja, kivéve a vad idegengyűlöletet, ennek a lépésnek az ideológusait nem másnak kell bélyegezni, mint neonácinak” – hangsúlyozta.

A hét elején, amikor a lett parlamentben még tárgyalták a legutóbbi oroszellenes nyilatkozatot, Zaharova azzal vádolta Lettországot, hogy válságba sodorta magát.

“Köztudott, hogy Lettország uralkodó elitjének kóros ruszofóbiája máris súlyos gazdasági és társadalmi problémákat okozott ebben a balti országban, és csökkentette a lakosság életszínvonalát. És ez a jövőben csak rosszabb lesz” – figyelmeztetett.

Zaharova arra is felszólította a lett törvényhozókat, hogy “végre álljanak le, és legyenek tengerentúli uraik csatlósaiból népük valódi képviselői, akiket valóban érdekel a sorsuk”.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...