2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Zaharova náci torzszülöttnek nevezte a lett képviselőt, aki szerint nem létezik az orosz nemzet

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője náci torzszülöttnek nevezte Aleksandrs Kiršteins lett parlamenti képviselőt, miután az oroszokról közölt egy ruszofób bejegyzést a Twitteren. A külügyi szóvivő a Telegram-csatornáján reagált.

Előző nap Kiršteinis azt írta, hogy nincs orosz nemzet, és hogy az orosz nyelv “akkor alakult ki, amikor a mongol-tatárok megpróbáltak ukránul beszélni”.

“Kérdezd meg ezt a náci torzszülöttet: amerikai létezik?” – javasolta a diplomata.

Oroszország február 24-én különleges katonai műveletet indított Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

Azóta a nyugati országok több új szankciócsomagot is bevezettek Moszkva ellen. Ugyanakkor a korlátozások az orosz kultúra számos szereplőjét is érintették: a külföldi partnerek felbontották a velük kötött szerződéseket, és néhányuknak megtiltották az európai országokba történő belépést is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...