2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Zaharova: a kijevi rezsim civil hajó elleni terrortámadása környezeti katasztrófával fenyeget

Oroszország határozottan elítéli a kijevi rezsim által a Kercsi-szorosban egy orosz polgári hajó ellen elkövetett terrortámadást – közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a minisztérium honlapján közzétett nyilatkozatában.

“Határozottan elítéljük a civil hajó elleni terrortámadást, amely nemcsak a legénység életét sodorta veszélybe, hanem hatalmas környezeti katasztrófa veszélyével is fenyegetett” – mondta a külügyi szóvivő.

“A nyugati országok és a nemzetközi szervezet elítélése nélkül a kijevi rezsim újabb és újabb terrorista technikák alkalmazásával van elfoglalva, ezúttal a Fekete-tenger vizein” – tette hozzá a diplomata.

A Kijev által elkövetett terrortámadások nem maradnak válasz nélkül, és a kitervelőiket felelősségre fogják vonni – mondta a szóvivő.

“Az ilyen barbár cselekedetek nem igazolhatók, és nem maradnak válasz nélkül, az elkövetők és a felelősök pedig elkerülhetetlenül felelősségre vonásra kerülnek” – mondta a diplomata.

Olajszállító tartályhajót támadtak az ukránok a Fekete-tengeren

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó