2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

WaPo: Kijev átadta a CIA igazgatójának a tervét a tárgyalások megkezdésére Oroszországgal

William Burns CIA-igazgatót kijevi titkos látogatása során tájékoztatták arról, hogy Ukrajna tüzérséget és rakétákat akar telepíteni a Krím közelébe, és ezután tárgyalásokat akar kezdeni Moszkvával – írja a Washington Post (WaPo).

A lap szerint az útra júniusban került sor.

“Kijevben katonai stratégák kifejezték Burnsnek és másoknak azt a szilárd meggyőződésüket, hogy céljuk jelentős területeket visszaszerezni őszig, tüzérségi és rakétarendszereket telepíteni a krími határ közelében, tovább haladni kelet felé, majd tárgyalásokat kezdeni Moszkvával” – írta a kiadvány.

Korábban Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára azt mondta, hogy egyelőre nincsenek előfeltételei az Ukrajnával való tárgyalásoknak, mivel a béke felé történő elmozdulást Kijev és a kollektív Nyugat országai abszolút kizárták.

Az ukrán offenzíva a juzsno-donyecki, a zaporozsjei és az artyomoszki irányban június 4-én kezdődött. Kijev a NATO által kiképzett és nyugati felszereléssel felfegyverzett dandárokat vetett be. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek, és egyik irányban sem jártak sikerrel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó