2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Vučić: Szerbia nem tervezi, hogy megváltoztatja Oroszország politikáját

Szerbia már több mint hat hónapja nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és nem gondolkodik azon, hogy változtasson ezen a politikán, amely ésszerűnek bizonyult – mondta Aleksandar Vučić szerb elnök, akit a RIA Novosztyi idéz.

“Ami a szankciókat illeti, 190 nappal ezelőtt szólaltunk fel – a Nemzetbiztonsági Tanács határozatai alapján. Néhányan azt mondták, hogy másfél napig tartanak, mások azt mondták, hogy három napig, egy hónapig, három hónapig. De ezek (a döntések) hat hónapig tartottak. A szerb állam így mutatja meg komolyságát” – mondta a szerb államfő a polgárokhoz intézett beszédében.

Hozzátette, hogy az ezt követő események a Belgrádra nehezedő nyomás ellenére is megerősítették a döntés helyességét.

Vučić ironikusan hozzátette, hogy ha a Belgrádot hat hónap alatt ért külső nyomás összes példáját összegyűjtenék, “akkor egy olyan könyv jelenne meg, mint Karl Marx Tőkéje”.

Az ukrajnai különleges művelet kezdete óta a Nyugat fokozta a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Vlagyimir Putyin korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és a korlátozó intézkedések súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét megkeserítse. Moszkva továbbá többször is kijelentette, hogy Oroszország meg fog birkózni a szankciókkal járó nyomással.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...