2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

A Zelenszkij személyes utasítására végrehajtott offenzíva 1200 fős veszteséget okozott az ukrán erőknek

Az orosz csapatok egy nap alatt több mint 1200 fegyverest semmisítettek meg az ukrán hadsereg sikertelen offenzívájának eredményeként a Mikolajiv-Kryvyi Rih és egyéb irányokban – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“A Zelenszkij személyes utasítására Mikolajiv-Krivorizsszkij és más irányokban végrehajtott ukrán offenzíva vereségének következtében az ellenség nagy veszteségeket szenvedett. Az orosz csapatcsoport hatékony akciói egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót és több mint 1200 ukrán katonát semmisítettek meg” – közölte a minisztérium.

Az orosz csapatok legyőzték az Ukrán Fegyveres Erők 128. önálló hegyi rohamdandárjának Nyugat-Ukrajnából átvezényelt egységeit, közülük öt katona letette a fegyvert és megadta magát.

Emellett az orosz légierő repülőgépei öt ukrán parancsnoki pontot, három fegyver- és lőszerraktárt, valamint 52 tüzérségi egységet semmisítettek meg – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Ezenkívül az orosz hadsereg a Donyecki Népköztársaságban lévő Kosztyantyinivka falu közelében felszámolta a nacionalista Kraken alakulat több mint száz fegyveresét és külföldi zsoldosokat. A Dnyipropetrovszki területen lévő Alekszandrovka falu közelében több mint 200 fegyverest, köztük mintegy 40 külföldi zsoldost is sikerült likvidálniuk.

Az orosz védelmi minisztérium azt is közölte, hogy a hazai légvédelmi eszközök lelőtték az ukrán erők két Szu-25-ös repülőgépét Mikolajiv régióban, valamint öt pilóta nélküli légi járművet Harkov régióban.

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.