2023, október 3.
15 C
Budapest
9.8 C
Moszkva

Vlagyimir Putyin részvétét fejezte ki Silvio Berlusconi halála miatt

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök halála miatt, megjegyezve, hogy Oroszországban a két ország közötti baráti kapcsolatok erősítésének következetes és elvi támogatójaként fognak emlékezni rá – az erről szóló távirat a Kreml honlapján jelent meg.

Berlusconi volt olasz miniszterelnök, aki június 9-én került kórházba a milánói San Raffaele kórházban, 86 éves korában, hétfőn hunyt el – jelentette a helyi média. Kórházi források megerősítették, hogy a prominens politikus reggel 9 óra 30 perckor hunyt el. A volt miniszterelnök kezelőorvosai áprilisban, egy korábbi kórházi kezelés során jelentették először, hogy krónikus leukémiában szenved.

“Tisztelt Elnök úr, kérem, fogadja őszinte részvétünket a kiváló olasz politikus, Silvio Berlusconi halála miatt… Oroszországban Silvio Berlusconira úgy emlékeznek majd, mint az országaink közötti baráti kapcsolatok erősítésének következetes és elvi támogatójára. Igazán felbecsülhetetlen személyes hozzájárulást nyújtott a kölcsönösen előnyös orosz-olasz partnerség fejlesztéséhez” – írta Putyin.

Az orosz elnök továbbá hangsúlyozta, hogy Berlusconi kedves ember és igaz barát volt számára, hozzátéve, hogy őszintén csodálta bölcsességét és képességét a távlati döntések meghozatalára, ezért halála pótolhatatlan veszteség és nagy gyász.

“Kérem, tolmácsolják őszinte részvétük és támogatásuk szavait Silvio családjának és barátainak. Mindenkinek erőt kívánok e nagy veszteséggel szemben” – tette hozzá Putyin.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó