2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

AFP: egy ukrán egység csaknem összes amerikai Bradley harcjárműve megsemmisült

Egy ukrán katonai egység elvesztette amerikai gyártmányú Bradley harcjárműveinek (BFV) nagy részét egy Zaporozsjei offenzíva során – jelentette a Agence France-Presse hírügynökség.

Eszerint a harcjárműveket Orehovo város közelében semmisítették meg az orosz erők.

A hírügynökség szerint “a csoport gépesített gyalogsági egységéhez tartozó kilenc járműből […] hat ronccsá vált, három megsérült, de javítható, egy pedig sértetlen maradt”.

A hírügynökségnek az offenzíva eredményeire vonatkozó kérdésére válaszolva az egyik ukrán katona elismerte, hogy nem történt komolyabb előrelépés.

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak megerősítette az ukrán ellentámadás kezdetét. Megjegyezte, hogy a kijevi rezsim bevetette stratégiai tartalékait, de az offenzíva az orosz katonák bátorságának köszönhetően nem járt sikerrel. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök viszont Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján kitért az ukrán ellentámadással kapcsolatos kérdés megválaszolása elől.

Június 10-én az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán csapatok 24 óra alatt Donyecktől délre és Zaporozsje térségében kilenc harckocsit vesztettek, köztük négy Leopard harckocsit, valamint 11 gyalogsági harcjárművet, köztük Bradley-ket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó