2022, szeptember 25.
12.1 C
Budapest
6.7 C
Moszkva
Array

Vlagyimir Putyin is részt vett az Összoroszországi Népi Front gyűlésén Jaltában

Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vett az Összoroszországi Népi Front “akció fórumán” Jaltában – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A plenáris ülés fő témái között szerepelt a Krím félsziget fejlesztése az energetikai szektorban, gázellátásban, turisztikai és mezőgazdasági területeken, valamint szó volt oktatási, környezetvédelmi fejlesztésekről és a kulturális örökség védeleméről is.

A fórumra mintegy 350 főt hívtak meg, köztük civil társadalmi aktivisták a Krím félszigetről és Szevasztopolból, szakmai közösségek szakértőit és képviselőit: orvosok, tanárok, mezőgazdasági szektor dolgozói, tudósok és üzletemberek.

A Krím félszigeten, Jalta városában megrendezésre került esemény a harmadik interregionális fórum, amit az idén rendezett az Összoroszországi Népi Front.

poklonszkaja2
Natalja Poklonszkaja is a meghívottak között. Kép: Kreml

Vlagyimir Putyin orosz államfő immár hetedik alkalommal látogatott el a Krímbe azt követően, hogy Oroszország 2014 márciusában népszavazás nyomán még abban a hónapban újraegyesült a félszigettel.

Az orosz elnök legutóbb szeptemberben járt a félszigeten, ahol részt vett az államtanács elnökségének ülésén, amelynek témája a közlekedési infrastruktúra fejlesztése volt Oroszország déli részén. Putyin elnök és Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő akkor megtekintette az orosz szárazföldet a Krímmel a Kercsi-szoroson át összekötő, 19 kilométeres közúti és vasúti híd építésének állását.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...