2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Vlagyimir Putyin gratulált Boris Johnsonnak miniszterelnöki kinevezéséhez

Táviratban gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnök Boris Johnson új brit kormányfőnek kinevezéséhez – közölte szerdán a Kreml sajtószolgálata.

A két országnak és népnek az az érdeke, hogy kapcsolataik fejlődjenek – írta Putyin. Az orosz államfő sikereket kívánt Johnsonnak felelősségteljes kormányfői teendői ellátásához.

Oroszország és Nagy-Britannia kapcsolatai súlyosan megromlottak a 2018-ban kirobbant Szkripal-ügy miatt: Szergej Szkripal volt orosz-brit kettős ügynököt és lányát tavaly március 4-én megmérgezték az angliai Salisburyben.

A brit hatóságok szerint a meghiúsult merényletet az orosz katonai hírszerzés követte el a Novicsok idegméregcsaládhoz tartozó hatóanyaggal, ám ezt bizonyítékkal nem tudták alátámasztani.

Moszkva bizonyítékokat követelt az általa megalapozatlannak minősített váddal kapcsolatban, és kifogásolta, hogy London nem engedélyezte a konzuli hozzáférést az orosz állampolgársággal is rendelkező két áldozathoz.

Az incidens diplomaták kölcsönös kiutasításához és az Oroszországgal szembeni büntetőintézkedésekhez vezetett.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...

Hersh: Ukrajna feladta az ellentámadást és veszített Oroszország ellen

Az amerikai hírszerzés elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna feladta az Oroszország elleni ellentámadást, és az egyetlen dolog, ami elhúzza a konfliktust, az az, hogy...

Dróntámadások elhárításáról számolt be az orosz védelmi tárca

Az orosz légvédelem 19 ukrán drónt semmisített meg a Fekete-tenger és a Krím felett, valamint egyet-egyet az oroszországi Belgorod, Kurszk és Orjol megye felett...
spot_img

Videó