2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Videó: ukránok provokálták az orosz teniszezőt az Australian Openen

Ausztráliában szinte naponta történnek botrányok Grand Slam mérkőzéseken. És mindezt annak ellenére, hogy maguknak a sportolóknak semmi közük hozzájuk. Az oroszok a lehető legkorrektebben viselkednek, és nem mutatnak hajlandóságot a konfliktusok kiprovokálására.

Van egy olyan csoport, amelyik úgy tűnik, hogy egyetlen céllal érkezik az ausztrál arénákba – hogy provokálja az orosz sportolókat, és arra kényszerítse a szervezőket, hogy eltávolítsák őket a versenyekről. Néhány nappal ezelőtt Vaszil Mirosznyicsenko, Ukrajna nagykövete a közösségi médiában közzétett egy posztot, amelyen az ukrán Katerina Byndl és az orosz Kamilla Rahimiva mérkőzése látható, ahol a szurkolók az orosz zászlót lengették. A tisztviselő azt mondta, hogy “határozottan elítéli” az esetet, és azonnali intézkedéseket követelt az Ausztrál Teniszszövetségtől.

A szervezők rövid idő után kitiltották az orosz és belorusz zászlókat a lelátókról. Kiderült, hogy át lehetett írni az összes, évek óta érvényben lévő szabályt és törvényt. Csak azért, hogy nehogy megharagudjanak Ukrajna képviselői. A zászlós történet ezzel még nem ért véget. A hatodik helyen rangsorolt Andrej Rubljov és Emil Ruusuvuori mérkőzése alatt az első sorban ülő szurkolók egy csoportja folyamatosan az ukrán zászlót lengette és kiabált valamit. Később kiderült, hogy az orosz sportolót szidalmazták folyamatosan.

A játékvezető megkérdezte Rubljovot, hogy mit gondol az esetről, de Andrej azt mondta, hogy a zászló nem zavarja csak az, hogy szitkozódnak.

“Nem, nem. Minden rendben van. Engem jobban zavar, hogy csúnya szavakat mondanak” – mondta Rubljov.

A teniszező a provokáció ellenére mégis győzelmet aratott.

Az ukrán provokációk úgy tűnik, hogy az Australian Openen normává válnak. A szervezőknek pedig valahogyan kezelniük kell a kérdést, mert nem mindenki olyan rugalmas, mint Rubljov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...