2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Az orosz fegyveres erők négy települést vettek ellenőrzésük alá a Zaporozsjei területen

Az orosz csapatok műveleti ellenőrzésük alá vontak négy települést a Zaporozsjei területen fekvő Orehov közelében – közölte a RIA Novosztyival Vlagyimir Rogov, a régió főigazgatási tanácsának tagja.

“A mai harci felderítés eredménye az Orehovtól délnyugatra és délkeletre fekvő négy település műveleti ellenőrzés alá vonása volt” – mondta.

A hírügynökségnek Rogov pontosította, hogy az ukrán egységek a második védelmi vonalra vonultak vissza. A térségben folytatódnak a harcok. Maga Orehov még mindig az ukrán csapatok ellenőrzése alatt áll.

Korábban arról számoltak be, hogy az orosz hadsereg helyi offenzívát indított Orehov közelében.

Rogov a héten a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az ukrán csapatok, amelyek nemrég még támadásra készültek a Zaporozsjei területen, drasztikusan megváltoztatták taktikájukat, és egyszerre több védelmi vonalat kezdtek el felállítani a régió általuk ellenőrzött részén.

Emellett az ukrán fegyveres erők megkezdték a régió fővárosának, Zaporozsje előkészítését az utcai harcokra. Az ukrán fegyveresek erődítményeket építenek a külvárosokban, infrastruktúrát ásnak, és katonai létesítményeket létesítenek a gyárakban.

A Zaporozsjei terület az ott tartott népszavazás után az Oroszországi Föderációhoz került. Az ukrán fél azonban nem ismeri el a legitimitását, és folytatja a terület ágyúzását. Ma Oroszország a régió több mint 70 százalékát ellenőrzi, míg az ukrán fegyveres erők a régió központját, Zaporozsje városát tartják kézben.

Moszkva február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denacionalizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. A hadsereg feladata a Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...