2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Videó: ukrán kamikazedrón csapódik egy orosz olajfinomítóba

Tűz ütött ki egy olajfinomítóban a dél-oroszországi Rosztov régióban szerdán, miután ukrán drón támadás érte.

A tűz a Novosahtyinszk olajfinomítóban keletkezett, mintegy 50 négyzetméteres területet érintett, és gyorsan eloltották – közölték a mentőszolgálat munkatársai. Sérültek vagy halálos áldozatok nem voltak – tették hozzá.

A tűz a finomító műszaki berendezései elleni dróntámadás következménye lehetett – közölte Vaszilij Golubev Rosztov régió kormányzója.

“Két UAV-ból származó roncsokat fedeztek fel az üzemben” – írta Golubev a Telegramon.

Hozzátette, hogy a finomító működését a vizsgálat idejére felfüggesztették.

A közösségi médiára feltöltött, meg nem erősített felvételeken látható, amint egy UAV megközelíti az olajipari létesítményt, majd teljes sebességgel nekicsapódik. Az ütközés nagy robbanáshoz vezetett, a lángok azonnal fellobbantak.

A felvételek minősége gyenge, így nehéz megerősíteni az UAV típusát.

A finomító mintegy 10 km-re található a Luganszki Népköztársasággal közös határtól. A novosahtyinszki Rosztov megye egyetlen olajfinomítója, amely fűtőolaj, hajó- és dízelüzemanyag, valamint benzin előállítására szakosodott.

Az ukrán hadsereg számos támadást hajtott végre Dél-Oroszországon belül, főként a Belgorodi és a Brjanszki területen, mióta Moszkva február végén megkezdte katonai műveletét Ukrajnában.

A csapások, amelyek az infrastruktúrát, köztük olajipari létesítményeket és lakónegyedeket is célba vettek, pusztítást, sérüléseket és több civil halálát okozták.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...