2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Az orosz légierő 500 ukrán katonát semmisíthetett meg egy hajógyár területén

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában mintegy 500 ukrán katonával végzett, az orosz védelmi minisztérium szerint sok ellenséges katona pedig önként elhagyta egységét – közölte szerdán a védelmi tárca, amelyet a RIA Novosztyi idéz.

“Az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett. Június 21-én az ukrán fegyveres erők 59. gépesített brigádjának mintegy 500 katonája, akik Mikolajivban, az Okean hajógyár műhelyeiben állomásoztak, fegyverekkel és katonai felszereléssel együtt megsemmisültek az orosz légierő nagy pontosságú légicsapásában” – áll a jelentésben.

Ezenkívül az 57. ukrán gépesített gyalogsági brigád egyik zászlóaljának katonái, akik a Luganszki Népköztársaságban lévő Hirske, Pidlisne és Vrubivka falvak közelében védték állásaikat, elvesztették állományuk több mint 60 százalékát. A katonák megtagadták a parancsnokság utasításait, és önként elhagyták állásaikat.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint március 25-re a fegyveres erők befejezték az első szakasz fő feladatait – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz hadsereg szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...