2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Videó: robbanóanyaggal pakolták meg a zsákmányolt tankot és vissza küldték az ukránoknak

Az interneten terjed egy videó, amely azt mutatja, hogy orosz csapatok bevetnek egy elfogott ukrán harckocsit, miután átalakították azt egy rögtönzött robbanószerkezetté. Az ukrajnai konfliktus kezdete óta más hasonló esetekről is beszámoltak.

A “kamikaze tankról” készült felvételeket – amelyeket nem lehetett függetlenül ellenőrizni – állítólag ebben a hónapban vették fel Donbasszban, az oroszországi Donyeck városától nyugatra fekvő Marjinka front menti település közelében. A tankot állítólag hat tonna robbanóanyaggal megtöltötték, és vezető nélkül küldték vissza az ukrán állások felé.

A járművet, amely a jelek szerint egy szovjet gyártmányú T-54-es, a jelentések szerint egy akna állította meg, majd később egy rakétagránát találta el, aminek következtében a rakománya felrobbant.

Csak napokkal korábban az orosz védelmi minisztérium ugyanennek a taktikának egy sikeresebb példájáról számolt be. Egy robbanóanyag-szakértő elmondta, hogy az osztaga hogyan pakolt meg egy elfogott ukrán MT-LB lánctalpas vontatójárművet 3,5 tonna robbanóanyaggal és öt FAB-100-as repülőbombával, majd egy mintegy 300 méterre lévő ukrán előőrs felé irányította azt.

A hasznos terhet távolról robbantották fel, aminek következtében “az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett mind felszerelésben, mind emberekben” – mondta a parancsnok a lehallgatott ukrán kommunikációra hivatkozva.

Egy másik esetről februárban katonai bloggerek számoltak be. Állítólag egy MT-LB-t megtöltöttek repülőbombákkal és speciális robbanótöltetekkel, amelyeket általában az UR-77 Meteorit aknamentesítő járművek használnak az aknamezőkön való gyors áttörésre, és ukrán állások felé küldtek.

Miután az ukrán csapatok megközelítették az elakadt járművet, hogy megvizsgálják, a robbanószerkezetek távolról működésbe léptek – állítják a jelentések. Az incidensről készült bizonyítékok között szerepeltek olyan felvételek, amelyeket állítólag ukrán katonák vettek fel a robbanás előtt és után.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó