2022, június 26.
30.8 C
Budapest
28.8 C
Moszkva

Videó: Putyin is lerótta tiszteletét a gyakorlat közben elhunyt miniszter ravatalánál

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Mihail Misusztyin kormányfő is lerótta tiszteletét a szerdán gyakorlat közben elhunyt Jevgenyij Zinyicsev, az orosz Rendkívüli Helyzetek minisztérium vezetőjének ravatalánál.

A búcsúztatást az orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának moszkvai krízis központjában tartották. Zinicsev temetése ma lesz Szentpéterváron.

Zinyicsev életmentés közben halt meg. A miniszter Alekszandr Usszal, a Krasznojarszki terület vezetőjével Norilkszban egy új tűzoltó egységet keresett fel, amelynek a tervek szerint az év végén kellett volna szolgálatba lépnie.

Zinyicsev 55 éves volt. 2018 májusa óta vezette a rendkívüli helyzetek minisztériumát és ekkor lett tagja az orosz biztonsági tanácsnak is.

Jevgenyij Zinyicsev 1987-től szolgált az Állambiztonsági Bizottságnál (KGB), majd a Szovjetunió összeomlása után a Szövetségi Biztonsági Szolgálathoz (FSZB) került át. 2006 és 2015 között Putyin személyes adjutánsa volt. 2015 júniusában a Kalinyingrád megye FSZB-parancsnokságának vezetője lett, egy évvel később pedig a régió megbízott kormányzója. Két és fél hónappal később az FSZB igazgatóhelyettesévé nevezték ki.

2018 májusától lett tagja Dmitrij Medvegyev kormányának, a rendkívüli helyzetek minisztériumának élén Vlagyimir Pucskovot váltotta, aki a kemerovói Zimnyaja Visnya bevásárlóközpontban keletkezett tűzvész miatt mondott le. A tragédiának legkevesebb 60 halálos áldozata volt, a legtöbben közülük gyerekek.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS