2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Videó: orosz és kínai hadihajók gyakorlatoznak a Japán-tengeren

Az orosz és a kínai haditengerészet hadihajói a Vosztok-2022 stratégiai parancsnoki és vezérkari gyakorlaton megtaláltak és feltételesen megsemmisítettek egy ellenséges tengeralattjárót a Japán-tengeren – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

“Az Orosz Csendes-óceáni Flotta és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg hajóinak egy különítménye a Vosztok-2022 stratégiai parancsnoksági gyakorlat első napján közös akciókat gyakorolt egy ellenséges tengeralattjáró felkutatására és megsemmisítésére a Japán-tengeren” – áll a közleményben.

A hajók legénysége felkutatást végzett és tengeralattjáró-ellenes fegyvereket, köztük mélységi bombákat használt. Az észlelt tengeralattjáró elleni szimulált támadást a Japán-tenger északi részén, egy lezárt területen hajtották végre.

A Vosztok-2022 stratégiai gyakorlatokat szeptember 1-től 7-ig tartják a Keleti Katonai Körzet kilenc lőtéren, több mint 50 ezer ember, több mint ötezer fegyver és katonai felszerelés, köztük 140 repülőgép, 60 hadihajó, hajó és támogató hajó vesz részt benne.

Az orosz fegyveres erők részéről a manőverekben a katonai parancsnokságok és a Keleti Katonai Körzet csapatai, a légideszant erők egy része, a távolsági és a katonai szállító repülőerők vesznek részt.

A közös műveleteket a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO), a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) és más partnerországok – különösen Algéria, Örményország, Azerbajdzsán, Belarusz, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Laosz, Mongólia, Nicaragua, Szíria és Tádzsikisztán – műveleti parancsnoki csoportjai, katonai kontingensei és megfigyelői fogják végrehajtani.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó