2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Videó: orosz és kínai hadihajók gyakorlatoznak a Japán-tengeren

Az orosz és a kínai haditengerészet hadihajói a Vosztok-2022 stratégiai parancsnoki és vezérkari gyakorlaton megtaláltak és feltételesen megsemmisítettek egy ellenséges tengeralattjárót a Japán-tengeren – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

“Az Orosz Csendes-óceáni Flotta és a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg hajóinak egy különítménye a Vosztok-2022 stratégiai parancsnoksági gyakorlat első napján közös akciókat gyakorolt egy ellenséges tengeralattjáró felkutatására és megsemmisítésére a Japán-tengeren” – áll a közleményben.

A hajók legénysége felkutatást végzett és tengeralattjáró-ellenes fegyvereket, köztük mélységi bombákat használt. Az észlelt tengeralattjáró elleni szimulált támadást a Japán-tenger északi részén, egy lezárt területen hajtották végre.

A Vosztok-2022 stratégiai gyakorlatokat szeptember 1-től 7-ig tartják a Keleti Katonai Körzet kilenc lőtéren, több mint 50 ezer ember, több mint ötezer fegyver és katonai felszerelés, köztük 140 repülőgép, 60 hadihajó, hajó és támogató hajó vesz részt benne.

Az orosz fegyveres erők részéről a manőverekben a katonai parancsnokságok és a Keleti Katonai Körzet csapatai, a légideszant erők egy része, a távolsági és a katonai szállító repülőerők vesznek részt.

A közös műveleteket a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO), a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) és más partnerországok – különösen Algéria, Örményország, Azerbajdzsán, Belarusz, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Kína, Laosz, Mongólia, Nicaragua, Szíria és Tádzsikisztán – műveleti parancsnoki csoportjai, katonai kontingensei és megfigyelői fogják végrehajtani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...