2024, február 28.
14.7 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Videó: négy repülőgéppel indult az orosz mentőalakulat Törökországba és Szíriába

Oroszország hétfő este a Moszkvához közeli Zsukovszkij repteréről négy repülőgéppel, több mint száz katasztrófavédelmi szakembert, felszerelést és mobilkórházat küldött a Törökországot és Szíriát sújtó erős földrengések helyszínére a keresési és mentési munkálatok segítésére – közölte hétfőn az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A minisztérium négy szállító repülőgépét összesen több mint 100 mentőmunkással a fedélzetén Vlagyimir Putyin elnök közvetlen utasítására küldték az érintett országokba – közölte Roman Ohotyenko, a minisztérium szóvivője.

A csoporthoz hét kutyás csapat és egy 40 orvosból álló repülőgépkórház is tartozik, amely képes a helyszínen minősített orvosi segítséget nyújtani – mondta a szóvivő. A Törökországba és Szíriába küldött valamennyi szakembert ellátták a kutató-mentő missziókhoz szükséges felszereléssel – tette hozzá a szóvivő.

A csapatokban a természeti katasztrófák kezelésében nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek vannak, akik felkészültek arra, hogy a legnehezebb körülmények között is teljesítsék küldetésüket – közölte a minisztérium egy Telegram-üzenetben.

Két erős földrengés több mint 1600 halálos áldozatot követelt Törökországban és 968-at a szomszédos Szíriában, emellett több ezer sérültet hagyott maga után és épületek ezreit rombolta le.

Recep Tayyip Erdogan török elnök az 1939-es erzincani földrengés óta a “legnagyobb katasztrófának” nevezte a rengést. Ankara a katasztrófa nyomán a legmagasabb országos szintű rendkívüli állapotot hirdette ki.

Erdogan szerint prioritást élveznek a keresési és mentési munkálatok, amelyekben több mint 9000 ember vesz részt. A török kormány hétfőn közleményt is kiadott, amelyben nemzetközi segítséget kért minden olyan országtól, amely segíteni tud.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: az EU vezetői halálra vannak rémülve Trump miatt

Joe Biden amerikai elnök "teljesen bizarrnak" minősítette elődje, Donald Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzéseit, miután a republikánus elnökjelölt azt mondta, Washingtonnak nem kellene megvédenie azokat...

Financial Times: mindenki tudja, hogy a nyugati különleges erők már Ukrajnában vannak

A Financial Times egy meg nem nevezett magas rangú európai katonai tisztviselőt idézett, aki szerint a nyugati különleges erők már jelen vannak Ukrajnában, hiába...

Olaszország: nem állunk háborúban Oroszországgal

Olaszország "nem áll háborúban Oroszországgal", és nem tervezi, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába - tisztázta kedden Antonio Tajani olasz külügyminiszter. Olaszország Ukrajnának nyújtott folyamatos támogatásában nem...
spot_img

Videó