2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva

Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

A Bank of America, az Egyesült Államok második legnagyobb bankjának vezérigazgatója kijelentette, hogy cége megkezdte a felkészülést arra, hogy az Egyesült Államok nem tudja teljesíteni adósságkötelezettségeit.

“Fel kell készülnünk erre, nemcsak ebben az országban, hanem a világ más országaiban is” – mondta Brian Moynihan, a Bank of America vezérigazgatója Poppy Harlow-nak a CNN This Morning című műsorában hétfőn.

“Reméljük, hogy nem történik meg, de a remény nem stratégia – ezért felkészülünk rá”.

Mindez azután történt, hogy Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter nemrég arra figyelmeztette a kongresszust, hogy az ország már júniusban nem teljesítheti pénzügyi kötelezettségeit, ha addig nem emelik meg az adósságplafont.

Yellen továbbá azt mondta, hogy egy ilyen esemény “globális pénzügyi válságot” váltana ki.

A pénzügyminisztérium most is rendkívüli intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy a számlákat továbbra is időben kifizessék, amíg a tárgyalások folytatódnak a kongresszusban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó