2023, február 7.
-2.6 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Videó: a pillanat amikor Von der Leyen meglátja a bucsai áldozatokat

Ma Kijevbe és a néhány kilométerre fekvő Bucsába is ellátogattak az Európai Unió vezető politikusai, köztük Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is, hogy jelenlétükkel is támogassák Ukrajnát Oroszországgal szemben.

Von der Leyen mellett Ukrajnába utazott még Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője és a szlovák kormányfő is, aki épp ma küldött szovjet gyártmányú Sz-300-as légvédelmi rendszereket Ukrajnába.

Az orosz fegyveres erők március 30-án hagyták el a térséget, Bucsa polgármestere videóval ünnepelte ezt és nem szólt áldozatokról, majd 4 nappal később érkeztek az első hírek a “mészárlásról”, miután a térségbe érkeztek az ukrán SzBU alakulatai és a média képviselői. Vajon csak a képek kedvéért nem temették el az áldozatokat március 30-a óta?

Az orosz védelmi tárca március 30-án közölte, hogy kivonja erőit Kijev környékéről, így Bucsából is, amit a város polgármestere is megerősített.

Oroszország ukrán provokációnak minősítette az esetet:

Különös aggodalomra ad okot az a tény, hogy azoknak a holttesteken, amelyeknek a képeit a kijevi rezsim nyilvánosságra hozta, legalább négy nap elteltével nem hullamerevek, nincsenek rajtuk jellegzetes hullafoltok, és a sebeikben nincs alvadt vér.

Mindez cáfolhatatlanul megerősíti, hogy a bucsai fotók és videók a kijevi rezsim újabb produkciója a nyugati média számára, ahogyan Mariupolban a szülészeti kórházzal, valamint más városokban is történt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...