2022, december 1.
2.8 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Véglegesítették a Kínába tartó új orosz gázvezeték projektet: jön a Szojuz Vosztok

A Gazprom kínai és mongol partnereivel véglegesíti a Szojuz Vosztok gázvezeték-projekt építésének részleteit – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján. Az üzbegisztáni Szamarkanban Hszi Csin-ping kínai vezetővel és Ukhnaagiin Khurelsukh mongol elnökkel folytatott megbeszélést az orosz államfő.

Az orosz elnök szerint Moszkva kész fejleszteni az együttműködést Pekinggel és Ulánbátorral az energiaszektorban, beleértve a két ország határon átnyúló villamosenergia-ellátásának növelésének lehetőségét.

“Az idei évre az Oroszországból az Önök országaiba, kedves barátaim, irányuló energiaátadások 20 százalékos növekedését prognosztizáljuk, akár 5,2 milliárd kilowattra” – mondta Putyin.

A Szojuz Vosztok vezeték, amelyet arra terveztek, hogy Mongólián keresztül földgázt szállítson Kínába, a nagyobb Szibéria Ereje-2 vezeték része. A Gazprom szerint évente akár 50 milliárd köbméter gázt is képes lesz Kínába szállítani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...