2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Varsó: az oroszellenes szankciók nem működnek

Varsó sürgette Brüsszelt, hogy új szankciókkal "korrigálja" a helyzetet

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdán megállapította, hogy Oroszország sikeresen ellenállt a nyugati szankcióknak, és sajnálatát fejezte ki emiatt.

“Eddig azt látjuk, hogy Oroszország sajnos jól megbirkózik a szankciókkal” – mondta újságíróknak, hozzátéve, hogy a helyzet “kijavítása” érdekében Varsó új szankciók kidolgozásán fog dolgozni.

Moszkva megerősítette, hogy a “barátságtalan” nemzetek tervei, amelyek Oroszország “gazdasági megfojtására” irányulnak, meghiúsultak.

“Lépésről lépésre, mindenféle ürügyeket felhasználva, néha csak úgy, ürügyek nélkül vezettek be újabb korlátozásokat” – mondta szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy Moszkva sikeresen kivédte a szankciós csapást, ellenállt neki, és nem omlott össze.

Oroszország a durva és gyakran ügyetlen korlátozásokra a vállalkozói szellem iránti nagyobb nyitottsággal, őszinte partnerséggel, tisztelettel, valamint a vállalkozók és a lelkiismeretes befektetők megbízható védelmével fog válaszolni – mondta Putyin.

Az orosz elnök utasította a kormányt, hogy folytassa a munkát a válságellenes intézkedéseken és erősítse meg az ellenőrzést, biztosítva a hazai piac zavartalan működését.

Jön az EU hatodik csapása

Közben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán bejelentette, hogy az EU “intenzíven” dolgozik egy új, Moszkvát sújtó terven.

“A hatodik szankciócsomag a kellő időben érkezik. Intenzíven dolgozunk rajta” – mondta von der Leyen, hozzátéve: “Nemcsak a szénen dolgozunk keményen, ahogyan azt már megtettük, hanem az olaj témáján is”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...