2022, június 26.
31.7 C
Budapest
30.7 C
Moszkva

Varsó: az oroszellenes szankciók nem működnek

Varsó sürgette Brüsszelt, hogy új szankciókkal "korrigálja" a helyzetet

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdán megállapította, hogy Oroszország sikeresen ellenállt a nyugati szankcióknak, és sajnálatát fejezte ki emiatt.

“Eddig azt látjuk, hogy Oroszország sajnos jól megbirkózik a szankciókkal” – mondta újságíróknak, hozzátéve, hogy a helyzet “kijavítása” érdekében Varsó új szankciók kidolgozásán fog dolgozni.

Moszkva megerősítette, hogy a “barátságtalan” nemzetek tervei, amelyek Oroszország “gazdasági megfojtására” irányulnak, meghiúsultak.

“Lépésről lépésre, mindenféle ürügyeket felhasználva, néha csak úgy, ürügyek nélkül vezettek be újabb korlátozásokat” – mondta szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök, hozzátéve, hogy Moszkva sikeresen kivédte a szankciós csapást, ellenállt neki, és nem omlott össze.

Oroszország a durva és gyakran ügyetlen korlátozásokra a vállalkozói szellem iránti nagyobb nyitottsággal, őszinte partnerséggel, tisztelettel, valamint a vállalkozók és a lelkiismeretes befektetők megbízható védelmével fog válaszolni – mondta Putyin.

Az orosz elnök utasította a kormányt, hogy folytassa a munkát a válságellenes intézkedéseken és erősítse meg az ellenőrzést, biztosítva a hazai piac zavartalan működését.

Jön az EU hatodik csapása

Közben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán bejelentette, hogy az EU “intenzíven” dolgozik egy új, Moszkvát sújtó terven.

“A hatodik szankciócsomag a kellő időben érkezik. Intenzíven dolgozunk rajta” – mondta von der Leyen, hozzátéve: “Nemcsak a szénen dolgozunk keményen, ahogyan azt már megtettük, hanem az olaj témáján is”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS