2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Váratlanul heves támadást indított az ukrán hadsereg

Az ukrán hadsereg váratlan támadást indított a frontvonal felkelők által szabadon hagyott vonalán, de máris hét katonát vesztettek a támadás során, valamint két harckocsit és egy páncélozott gyalogsági szállítójárművet -írja a TASS, Eduard Baszurin, a felkelők szóvivője által adott interjúban. Az ukrán hadsereg Telmanovo település környezetében indította váratlan támadását, ahonnan a felkelők a minszki egyezményeknek megfelelően kivonták nehéztüzérségüket és harckocsijaikat.

„Az ellenség veszteségei két harckocsi egy PGYSZ, egy gépkocsira szerelt nagy kaliberű géppuska, és 18 sebesült katona, köztük heten halálos sebet kaptak” –jelentette ki Baszurin. A szóvivő szavai szerint tüzérségi előkészítés előzte meg a támadást, különösen Petrovszkoje, Novaja Laszpa és Belaja Kamenka körzetében volt erős a bombázás, amelyben harckocsik, aknavetők és ágyúk vettek részt.

A tüzérségi tűz reggel öt órától fél hatig tartott, majd ezt követte a szárazföldi támadás, amely így 7 óra 30 perckor indult a 72-es gépesített gyalogosszázad Griscsenko ezredes parancsnoksága alatt és a 41-es gépesített század Bakulin őrnagy vezetésével Sztarognatovka és Novogrigorovka irányába, szándékuk szerint tovább akartak előretörni Belaja Kamenka település felé.

Baszurin aláhúzta, hogy a támadást a felkelők visszaverték, sőt kényszerítették az ukránokat, hogy térjenek vissza eredeti állásaikba, mialatt a támadás egésze ideje alatt erős rádiózavarási tevékenység volt tapasztalható. Baszurin szerint újra megfigyelhető volt a káosz az ukrán hadvezetésben, mivel több ízben is a saját seregének állásait lőtte az ukrán tüzérség Sztarognatovka környékén, Telmanovo közelében.

„Mindenképpen említésre méltó, hogy az ukrán hadvezetés felső szintjén tökéletes káosz uralkodik a taktikai harcvezetés tekintetében, és teljesen hiábavaló a nyugati támogatás, amelynek elemeit a már jól ismert békefenntartó tevékenység idején gyakorolta be a nyugati szövetségesek hadereje. Amit kiválóan működtetnek az a fegyveres és verbális hadviselés együttes használata, különösen az információs hadviselésben jeleskednek” –jelentette ki Baszurin.

Kijev már hétfőn, az antiterrorista központ hírszolgálatának hírei alapján bejelentette, hogy „kiverték” a felkelők seregét Novaja Lapsza körzetéből, Donyecktől 40 km-re délre. Néhány sajtótermék egyenesen az ukrán hadsereg átfogó ellentámadásának minősítette a keddi harcokat, holott ez idő tájt még csak bombázta az ukrán hadsereg Telmanovo települést és környékét.

Forrás: TASS

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...