2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

Válaszul az Ottawa által bevezetett szankciókra, újabb 333 kanadait tiltottak ki Oroszországból

Válaszul az Ottawa által bevezetett szankciókra Moszkva 333 kanadai állampolgárnak tiltja meg az Oroszországba való beutazást – közölte szerdán az orosz külügyminisztérium.

“Tekintettel az oroszellenes szankciókra, amelyeket J. (Justin) Trudeau (kanadai miniszterelnök) rezsimje időről időre bevezet az oroszországi hivatalos személyek, politikusok, szakértők, újságírók, kulturális személyiségek és sportolók, valamint mindenki ellen, aki nem tetszik az ottawai mainstreamnek és az általa támogatott kijevi neonáci hatalomnak, az Oroszországi Föderációba való beutazást 333 kanadai állampolgár számára véglegesen megtiltatik” – közölte a diplomáciai tárca.

Az orosz külügyminisztérium szerint az orosz fél “a büntetés elkerülhetetlenségének elvét betartva”, Ottawa ellenséges fellépésére reagált azzal, hogy beutazási tilalommal sújtotta a kanadai vezetés képviselőit, parlamenti képviselőket és különböző szintű politikusokat, társadalmi aktivistákat és sportolókat, akik részt vesznek “a fanatikus oroszgyűlölet terjesztésében az országban”.

“Ennek az intézkedésnek az is a célja, hogy a feketelistára került személyeket magatartásuk megváltoztatására ösztönözze” – áll a közleményben.

Az orosz tiltólistára felkerült mások mellett Mary Simon kanadai főkormányzó, több tartományi kormányzó, valamint olyan kanadai sportolók, akik aláírták azt a levelet, amely követelte, hogy tiltsák el az orosz sportolókat a 2024-es olimpián való részvételtől.

Jelenleg már több mint másfélezer kanadai állampolgár szerepel az orosz beutazási tiltólistán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó