2023, március 24.
12.5 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

Válaszlépés: Moszkva nem hosszabbítja meg a BBC egyik tudósítójának vízumát

Elutasította az orosz külügyminisztérium, hogy meghosszabbítsa a BBC moszkvai irodája egyik munkatársának vízumát – közölte a Rosszija 24 hírtelevízió.

Az indoklás szerint az intézkedés válaszlépés a Nagy-Britanniában dolgozó orosz újságírók hátrányos megkülönböztetésére.

Sarah Rainsford vízumának érvényessége a hónap végén jár le. A BBC-nek két, angol nyelven közvetítő tudósítója dolgozik az orosz fővárosban.

A Rosszija 24 szerint London elutasította az orosz RT állami televízió és a Sputnik online hírügynökség akkreditálását.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő az üggyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a nyugati sajtó hagyományosan semmilyen figyelmet sem fordít azokra az orosz újságírókra, akiknek nem hosszabbítják meg a brit vagy az amerikai vízumát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó