2023, március 21.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

Ursula, fogd be! – kiabálták a NATO ellenes tüntetésen Párizsban (videó)

A francia “Les Patriotes” (A hazafiak) politikai párt által szervezett hatalmas tüntetés volt szombaton Párizsban, ahol egyebek mellett a NATO-val és Oroszországgal kapcsolatos politika felülvizsgálatát követelték.

A felvételeken látható, amint a tüntetők a Place des Victoires térről a Place Vauban felé vonulnak. A tüntetők plakátokat tartottak a kezükben, amelyeken ez állt: “Franciaországnak ki kell lépnie a NATO-ból”, “Macront felelősségre vonni”, “Ellenállás” és “Ursula, fogd be!” skandálással vonultak.

A “Les Patriotes” párt elnöke, Florian Philippot vérengzésnek nevezte az országban jelenleg uralkodó helyzetet, amikor a kisvállalkozások bezárnak a magas energiaárak miatt.

“Le kell állítani az oroszellenes szankciókat, mert az nem a békét szolgálja ott, hanem nyomort hoz ide. Az EDF-et (Electricité de France, állami vállalat) egyenesbe kell hozni, azonnal ki kell szállnunk az európai villamosenergia-piacról. Mindezek már régóta elhangzottak. Ami most történik, az szabotázs, és egyben bűncselekmény is, mert térdre kényszeríti Franciaországot” – hangsúlyozta.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó