2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Ukrán terrortámadásnak minősítették a Krími hídon történteket

A krími hídon történt vészhelyzet oka az ukrán hatóságok által elkövetett terrortámadás volt – közölte Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke Telegram-csatornáján.

“Ma este a kijevi terrorista rezsim újabb bűncselekményt követett el – megtámadta a krími hidat. Kijevben nem lehetett nem tudomásul venni, hogy az átkelő járműforgalmi része kizárólag polgári objektum” – olvasható a közleményben.

Konsztantyinov leszögezte, hogy a vasútvonal nem sérült meg, a Krímet északon egy közúti folyosó köti össze Oroszországgal, van lehetőség kompközlekedésre is, tehát a régió nincs elszigetelve.

Az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának képviselője, Andrij Juszov a Krími hídon kialakult vészhelyzetet kommentálta, idézve a tárca vezetőjét, Kirillo Budanovot, aki szerint “ez az építmény felesleges”.

Hétfő reggel Szergej Akszjonov krími vezető jelentette, hogy vészhelyzet van a Kercsi-szoroson átívelő hídon. A gépjárműforgalmat ideiglenesen leállították.
A vészhelyzet következtében meghalt egy házaspár – a Belgorodi terület lakói. Kiskorú lányuk megsérült, őt a Temrjuk kórház intenzív osztályára szállították.

Akszjonov felszólított, hogy tartózkodjanak a krími hídon való átkeléstől, válasszanak alternatív útvonalat az új orosz régiókon keresztül.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó