2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

Drónokkal támadták meg az ukránok a Krími hidat, ketten meghaltak, egy kislány megsérült

A krími hidat két ukrán drón támadta meg – közölte az orosz Nemzeti Terrorellenes Bizottság.

“3:05-kor két ukrán pilóta nélküli drón támadást hajtott végre a Krími híd ellen. Az elkövetett terrorcselekmény következtében a Krími híd autópálya-elemét megrongálták. Két felnőtt meghalt, egy gyermek pedig megsérült” – áll a közleményben.

Terrorista cselekmény címen büntetőeljárás indult.

A mentőszolgálatok a helyszínen dolgoznak, a bűnüldöző szervek minden szükséges operatív és nyomozati intézkedést végrehajtanak.

A nyomozók az ukrán különleges szolgálatok és fegyveres csoportok között keresik a terrortámadás megszervezésében részt vevőket – közölte a nyomozóbizottság sajtószolgálata.

Hétfőn reggel Szergej Akszjonov krími vezető vészhelyzetet jelentett a Kercsi-szoroson átívelő hídon. A gépjárműforgalmat ideiglenesen leállították.

A vészhelyzet következtében meghalt egy házaspár – a Belgorodi terület lakói. Kiskorú lányuk megsérült, őt a Temrjuk kórház intenzív osztályára szállították.

Akszjonov felszólított, hogy tartózkodjanak a krími hídon való átkeléstől, válasszanak alternatív útvonalat új régiókon keresztül.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó