2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Ukrán légierő: sötétben támadnak az oroszok, hogy összezavarják a légvédelmünk

Az orosz erők éjszaka vagy a sötét napszakban próbálják drónokkal támadni Ukrajnát. Ez lehetővé teszi számukra, hogy összezavarják az ukrán légvédelmet.

Erről az RBK-Ukraina című lap számolt be az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivőjére, Jurij Ignatra hivatkozva.

“Az UAV-k használatában rejlő taktika az éjszaka. Rossz látási viszonyok, mert éjszaka a sötétben vizuálisan nehezen észlelhetők azok az eszközök, amelyekkel lövik őket – ezek szintén kézifegyverek, légvédelmi rakéták. Tehát a radarok észlelik őket, a föld-levegő rakéták és más tűzerejű eszközök pedig lelövik őket” – magyarázta.

Ignat hozzátette, hogy egy támadás előtt az oroszok felderítést végeznek, hogy felfedezzék a légvédelmi erők gyenge pontjait, hogy ne kerüljenek a hatósugarukba.

“A folyómedreket és azokat a területeket használva, amelyeket az ellenség felderít, ahol lehetnek bizonyos gyenge pontjaink, vagy erősségeink – az ellenség mindent felderít. A csapások előestéjén felderítést végeznek, így próbálják elkerülni, hogy a légvédelmi zónánkba kerüljenek” – mondta a szóvivő.

Emlékeztetőül: az orosz erők ma kamikaze drónokkal támadták az ukrán fővárost.

Az ukrán hatóságok szerint ezek közigazgatási épületeket és négy házat rongáltak meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó