2024, március 1.
12.6 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

Ukrán légierő: sötétben támadnak az oroszok, hogy összezavarják a légvédelmünk

Az orosz erők éjszaka vagy a sötét napszakban próbálják drónokkal támadni Ukrajnát. Ez lehetővé teszi számukra, hogy összezavarják az ukrán légvédelmet.

Erről az RBK-Ukraina című lap számolt be az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivőjére, Jurij Ignatra hivatkozva.

“Az UAV-k használatában rejlő taktika az éjszaka. Rossz látási viszonyok, mert éjszaka a sötétben vizuálisan nehezen észlelhetők azok az eszközök, amelyekkel lövik őket – ezek szintén kézifegyverek, légvédelmi rakéták. Tehát a radarok észlelik őket, a föld-levegő rakéták és más tűzerejű eszközök pedig lelövik őket” – magyarázta.

Ignat hozzátette, hogy egy támadás előtt az oroszok felderítést végeznek, hogy felfedezzék a légvédelmi erők gyenge pontjait, hogy ne kerüljenek a hatósugarukba.

“A folyómedreket és azokat a területeket használva, amelyeket az ellenség felderít, ahol lehetnek bizonyos gyenge pontjaink, vagy erősségeink – az ellenség mindent felderít. A csapások előestéjén felderítést végeznek, így próbálják elkerülni, hogy a légvédelmi zónánkba kerüljenek” – mondta a szóvivő.

Emlékeztetőül: az orosz erők ma kamikaze drónokkal támadták az ukrán fővárost.

Az ukrán hatóságok szerint ezek közigazgatási épületeket és négy házat rongáltak meg.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó