2023, február 9.
-1.1 C
Budapest
-1.8 C
Moszkva

Ukrán hackerek nyilvánosságra hozták az ukrán hadseregnek a Donbasszal kapcsolatos arcpirító terveit

A „Beregini” ukrán hackercsoport feltörte az ukrán hadsereg szervereit és nyilvánosságra hozta annak az egyik műveletnek a terveit, amit az „Egyesített Erőfeszítések-2021” elnevezésű, közös ukrán-NATO hadgyakorlat során kívántak begyakorolni. A titkos terv „A helyzet fokozásának terve” címet viseli.

A dokumentum azoknak a kódolt szavaknak a felsorolását tartalmazza, amelyekre az ukrán hadseregnek a hadgyakorlat során reagálnia kell.

A terv értelmében az ukrán hadseregnek készen kell állnia, többek között az alábbiakra: a „törvénytelen fegyveres alakulatok” bekerítése, Taganrog (Taganrog – az Azovi-tenger partján fekvő legnépesebb oroszországi város, közel a Donbasszhoz.) felől érkező harci gépek bepüléseire, amelyek halálos tűzcsapásokat mérnek rájuk. A hadgyakorlat során, a tervek szerint, gyakorolni fogják továbbá hidak felrobbantását, ammóniák öntését a ciszternákba, stb.

Danyiil Bez’szonov, a Donyecki Népköztársaság (DNR) tájékoztatási miniszterhelyettese kommentálta az ukrán hadseregnek a világhálóra „kiszivárogatott” dokumentumát, amiben a Donbasszban folyó háborúval összefüggésben megrendezendő hadgyakorlatról esik szó.

Bez’szonov elmondta: a hadműveletek állását erősen befolyásolni hivatott legfontosabb kódszavak az ukrán ellenőrzés alatt álló területeken élő lakosokra, illetve az ukrán hadsereg személyi állományára vonatkoznak majd.

A hadgyakorlat tervének értelmében a hadvezetés számára való veszélynek tekintendő a normális életre vágyó polgári lakosság, mivel ez esetleg befolyással lesz majd a hadműveletek menetére. A tervnek korrigálnia kell majd az ukrán ellenőrzés alatt álló területek lakosainak magatartását, illetve ki kell dolgoznia az ukrán egységek és alegységek által végrehajtandó taktikai jellegű intézkedéseket.

Értesülései szerint a Donbasszban küszöbönálló hadműveletek forgatókönyvének alapján a helyi államhatalmi és önkormányzati szerveknek nem lesz lehetőségük arra, hogy kezükben tartsák az irányítást.

Bez’szonov elmondta továbbá: az ukrán hadsereg terveiben szerepel az, hogy táborokat létesítenek azok számára, akik tömegével, fejvesztve menekülnek majd a hadszínterek közeléből. A DNR tájékoztatási miniszterhelyettese által elmondottakból kiderül: az embereket élő pajzsnak, illetve információs célokból használják fel arra, hogy a nemzetközi közvélemény figyelmét fölkeltsék.

„Az ukrán propaganda buzgón élni fog azzal a lehetőséggel, hogy az ideiglenes táborokban élők kérdését tárgyalások illetve a hadműveletek leállítását célzó kezdeményezésekre használja fel. (Nyilvánvalóan arra az esetre gondolva, ha az ukrán hadsereg szénája (megint) rosszul állna. A két minszki „fegyverszünet” bizonyította: ez a stratégia bevált: megállította a néphadseregek előrenyomulását, mindkétszer megmentette az ukrán hadsereget (vele együtt pedig a kijevi náci juntát) az összeomlástól, és módot adott arra, hogy MOSTANRA AKÁR MEG IS INDÍTHASSA ÚJABB OFFENZÍVÁJÁT. Ha az említett tervet most is sikerül megvalósítani, akkor minden okuk meglesz azt feltételezni: a külvilág rosszallásától halálosan rettegő orosz vezetés újabb végeláthatatlan tárgyalásokba kezd majd (abban a reményben, hogy a helyzet HÁTHA MAJD VALAHOGYAN MEGVÁLTOZIK).)

Bez’szonov megjegyezte: az ukrán hadvezetés nem bízik katonáinak harci szellemében.

„A hadgyakorlat forgatókönyvében szerepelnek olyan esetek is, mint a parancsmegtagadás, a dezertálás és a szabotázs. Ez mindenkit érint: a vezérkar főtisztjeit éppúgy, mint a zászlóalj-parancsnokokat” – foglalta össze Bez’szonov.

Forrás: NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Foreign Policy: Ukrajna a következő 10 napban hatalmas orosz invázióra számít

Moszkva több százezer katonát összpontosított az ország keleti részén, brutális taktikával és emberhadjáratokkal igyekszik megtörni az ukrán fegyveres erők védelmét - írja a Foreign...

Amerikai képviselő: az USA fejezze be az ukrán hadsereg finanszírozását

Az Egyesült Államoknak fel kell hagynia azzal, hogy dollármilliárdokat küldjön Ukrajna hadseregének megerősítésére - jelentette ki Matt Gaetz republikánus képviselő hétfőn a képviselőházban tartott...

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...