2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Ukrán döntéshozó központra mértek csapást az orosz erők

Az orosz hadsereg csapást mért az ukrán hadsereg döntéshozó központjára – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Az éjjel az Oroszországi Föderáció fegyveres erői csoportos csapást mértek tengeri és szárazföldi alapú nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel az ukrán fegyveres erők döntéshozatali központjára. A csapás célja megvalósult. Az objektumot eltalálták” – közölte a hivatal szóvivője.

Ezenkívül az ukrán erők négy lőszerraktárát semmisítették meg különböző területeken.

A Mikolajivi területen egy irányítóközpontot, egy radarállomást és egy Sz-300PSZ-rendszer két indítóállását semmisítették meg.

A minisztérium ismertette a katonai műveletek fő területein kialakult helyzetet is.

Kupjanszk közelében a “nyugati” csapatcsoport rohamosztagai folytatták sikeres offenzívájukat.

“Az egységek bátor akcióinak eredményeként a hadsereg légierejének csapásai és a tüzérségi tűz visszaverte az ellenség öt támadását a Luganszki Népköztársaság Novoszelovszkoje, Novoegorovka és Sinkovka a Harkovi terület településeinek területén” – jelezte a védelmi minisztérium.

Az ellenség itt legalább 50 katonát, két gyalogsági harcjárművet, három kisteherautót, három M777-es tüzérségi rendszert veszített.

Zaporozsje közelében az orosz hadsereg tüzérséggel támogatva visszaverte az ukrán erők öt támadását Rabotino és Uszpenovka térségében.

Az ellenség embervesztesége meghaladta a 110 katonát. Emellett négy harckocsit, három páncélozott járművet, négy személygépkocsit, egy Krab önjáró löveget és négy M777-es tarackot veszített.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó