2022, november 27.
5.2 C
Budapest
-4.1 C
Moszkva

Ukrajna tökéletes kísérleti terep az új amerikai fegyverek számára – ukrán védelmi miniszterhelyettes

Az amerikai védelmi vállalatoknak Ukrajnába kellene küldeniük új fegyvereiket, hogy azokat az orosz erők elleni tényleges harcban tesztelhessék – mondta Volodimir Gavrilov kijevi védelmi miniszterhelyettes.

Gavrilov ezt a javaslatot szerdán a texasi Austinban megrendezett Future Force Capabilities Conference and Exhibition elnevezésű konferencián és kiállításon az amerikai védelmi ipar több száz képviselője és katonai beszerzéssel foglalkozó személy előtt tartott beszédében tette.

“Ha van néhány ötletük, vagy néhány kísérleti projekt, amelyet a tömeggyártás előtt tesztelni kell, elküldhetik nekünk, és mi elmagyarázzuk, hogyan kell ezt megtenni. És a végén megkapják a pecsétet, amit az ukrajnai háború is bizonyít. Könnyen eladjátok majd” – mondta a Military Times idézése szerint.

A védelmi miniszterhelyettes szerint a startup cégek, köztük azok, amelyek drón- és zavarásgátló berendezésekkel foglalkoznak, már eddig is új technológiákat hoztak az ukrán harctérre.

“És olyan termékkel térnek vissza, amely már most versenyképes a piacon, mert harci zónában tesztelték” – mondta Gavrilov, anélkül, hogy felfedte volna, mely cégek dolgoztak már együtt Ukrajnával ilyen minőségben.

Megjegyzései azon a napon hangzottak el, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást jelentett be, amelyre szerinte azért van szükség, mert Oroszország “az egész nyugati katonai gépezet” ellen harcol Ukrajnában. Szergej Sojgu védelmi miniszter később kijelentette, hogy a tervek szerint mintegy 300 ezer tartalékost hívnak be.

Tekintettel az orosz taktika megváltozására, Kijevnek több drónelhárító és elektronikai hadviselési technológiára, páncélozott járművekre, valamint nagy hatótávolságú páncéltörő és precíziós tűzfegyverekre lesz szüksége – mondta Gavrilov.

Sojgu szerint Ukrajna most már szinte teljes mértékben az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, az EU és más nemzetek által szállított fegyverektől függ, mivel a február végén kezdődött harcok előtt szovjet gyártmányú hardver nagy részét az orosz erők megsemmisítették.

Moszkva régóta bírálja a Nyugatot, amiért fegyvereket szállít Kijevnek, mondván, hogy ez csak meghosszabbítja a harcokat, és növeli az Oroszország és a NATO közötti közvetlen konfrontáció kockázatát. “Az Egyesült Államok valójában azon a határon tántorog, hogy politikája miatt a konfliktus részesévé válik” – figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...