2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Ukrajna: magyar töltényekkel lőttek Zelenszkij főtanácsadójának autójára

Szergej Sefir, az ukrán elnök tanácsadójának gépkocsijára magyar gyártmányú töltényekkel lőttek. Jevgenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes az „Ukrajna-24” tévécsatorna adásában közölte: Ukrajnában ilyen töltényeket korábban szinte soha nem használtak.

„Ezek 7,62-es kaliberű töltények voltak. Speciális töltények vannak előttünk. Ukrajnában ilyeneket nem gyártanak, és ilyeneket gyakorlatilag soha nem is használtak Ukrajnában. Ezeket a töltényeket Magyarországon gyártották. Igyekezni fogunk megállapítani, hogy milyen időtájt hozták be őket, és ki a gyártójuk. Nem zárjuk ki, hogy csempészeken keresztül kerültek be Ukrajnába” – ismerteti szavait a „Novosztyi” sajtóügynökség.

Szergej Sefir, az ukrán elnök főtanácsadójának autójára szerda reggel, Kijev közelében lőttek rá. A gépkocsivezető megsérült. Előre megfontolt gyilkosság vádjával bűnvádi eljárás indult. Ennek során Ukrajnában, a Zelenszkij főtanácsadója ellen megkísérelt merénylet kapcsán Zelenszkij maga „kemény választ” helyezett kilátásba a főtanácsadó ellen megkísérelt merénylettel összefüggésben „orosz nyomról” beszélnek.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27172″]

Időközben Anatolij Sarij blogíró arról beszélt, hogy nem sokkal a Sefir elleni merénylet előtt közötte és Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezető között komoly vita támadt. És feltételezte, hogy a támadás mögött Andrej Jermak, az elnöki hivatal vezetője állhat.

Maga Sefir bejelentette, hogy a merénylettel megpróbálták megfélemlíteni a hatalom felső berkeit. Kifejezte meggyőződését, hogy Vlagyimir Zelenszkij államfővel ez nem fog sikerülni.

A nyomozás a Sefir elleni merénylet három lehetséges verzióját vizsgálja. Többek között külföldi államok titkosszolgálatainak részvételét, illetve azt, hogy megpróbálták destabilizálni a helyzetet az országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó