2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Ukrajna ismét leállította a Barátság kőolajvezetéket Magyarország irányába

Ukrajna leállította a területén a Barátság kőolajvezeték déli ágának üzemeltetését – közölte Igor Demin, a Transznyefty elnökének tanácsadója a RIA Novosztyival.

“Az ukrán szakaszt leállították – Broditól a Kárpátokig. Brodi irányába Belarusz egyelőre szállítja az olajat” – mondta.

Demin megjegyezte, hogy nem tudja, hogy az Ukrtransznafta mikor fogja újraindítani a tranzitot. Hozzátette azt is, hogy a Magyarországra irányuló, a Barátság-vezetéken keresztül történő kőolajszállítás három napra felfüggesztésre került. Az előrejelzés szerint ez még egy hétig így fog folytatódni. Csehországba és Szlovákiába folytatódik a kőolajszivattyúzás.

Kijev a múlt héten egyoldalúan felfüggesztette a kőolaj szállítását a vezeték déli ágán keresztül Magyarország irányába, az elektromos hálózat feszültségének csökkenésére hivatkozva. A csővezeték működését másnap helyreállították.

A Barátság-vezeték a világ leghosszabb olajvezetéke, hossza mintegy négyezer kilométer.

Az oroszországi Szamara régióból indul, áthalad Brjanszkon, majd két szakaszra ágazik: az északi szakasz Belaruszon, Lengyelországon és Németországon, a déli szakasz pedig Ukrajnán, a Cseh Köztársaságon, Szlovákián és Magyarországon keresztül halad.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...