2023, március 21.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva
Array

Ukrajna egy süllyedő hajó 40 millió emberrel a fedélzetén

Alekszader Koltunovics ukrán közgazdász szerint Ukrajna nem képes az országban uralkodó helyzet felelősségét magára vállalni, ezért az irányítás kezd külföldre kerülni – írja a Rusvesna. „Európa üres és hazug ígéretei egy év alatt se váltak valóra. A gyakorlatban a helyzet egy félig elmerült hajóra emlékeztet, amely napról-napra jobban süllyed 40 millió utasával a fedélzetén, a kormány által s sorsára hagyva ” – mondta a közgazdász.

Ukrajna hatalmas összegeket kap a nemzetközi hitelezőitől, de a gazdaság helyreállítására ez sehogyan sem hat, Kijev pedig nem siet teljesíteni kötelezettségeit a hitelezői előtt. „Tavaly őszétől kezdve úgy döntöttek, hogy Ukrajnát teljesen külföldi irányítás alá helyezik, amikor is több tíz magas rangú tisztségre külföldieket helyeztek” – mondta Koltunovics.

Az Ukrajna-EU csúcstalálkozó alatt szó esett, hogy az EU pótdíjakat fog fizetni az ukrán csinovnyikoknak, ami az ukrán hatóságok Európa alá rendelését jelenti.

„Kiderült, hogy 2014-ben a szabadság megszerzésének a törekvései alatt több tízezer ukrán anélkül, hogy azt észrevenné, teljesen függővé vált néhány országtól. Sőt, Ukrajnában az új csapat kormányra kerülésével teljesen függővé vált a nemzetközi hitelezőktől. Ha megfigyeljük azt, hogy szinte minden hatalmi struktúrában külföldi oktatók dolgoznak, akkor úgy tűnik, hogy Ukrajna néhány ország egy alig kifejlett kolóniájára hasonlít” – mondja ironikusan a szakértő.

RapidPress Hírszolgálat

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó