2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Ukrajna ballisztikus rakétákat lőtt ki egy orosz városra, többen meghaltak

Ukrajna három, kazettás töltetekkel felszerelt Tocska-U ballisztikus rakétát lőtt ki az oroszországi Belgorod városára – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Hozzátették, hogy mindhármat elfogták a levegőben, de az egyik rakéta részei lakóházakba csapódtak.

Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó elmondta, hogy az éjszaka folyamán három ember meghalt és négy megsebesült. Hozzátette, hogy 11 lakóház és legalább 39 kisebb épület sérült meg.

A Baza orosz hírügynökség később arról számolt be, hogy további két holttestet találtak a romok alatt, így a halálos áldozatok száma ötre emelkedett. Ezt a hivatalos szervek még nem erősítették meg.

Belgorod mintegy 40 kilométerre fekszik az orosz-ukrán határtól.

Az orosz hatóságok többször is azzal vádolták Ukrajnát, hogy a határhoz közeli városokat és falvakat lövi. Moszkva korábban arra figyelmeztetett, hogy csapást mér az ukrán “döntéshozatali központokra, köztük Kijevre”, ha nem hagyják abba az orosz területek támadását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...