2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Ukrainszkaja Pravda: felkészületlenség miatt visszavonult egy ukrán egység az ellentámadás során

Az ukrán fegyveres erők egyik egységének Liman közelében kellett visszavonulnia felkészületlenség miatt – jelentette az Ukrajinszka Pravda című ukrán lap az ország nemzeti gárdájának egyik forrására hivatkozva.

“Az ukrán fegyveres erők egyik újonnan alakult és nem túl felkészült egységének vissza kellett vonulnia állásainak egy jelentéktelen részéből” – írta a lap.

Korábban Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes azt mondta, hogy az ukrán csapatok nehézségekkel és “eszeveszett ellenállással” szembesültek az offenzíva során.

Az ukrán offenzíva a déli donyecki, zaporizzsjai és artyomovszki irányban június 4-én kezdődött, az ukrán fegyveres erők a fő támadást a front zaporizzsjai szakaszára összpontosították.

Kijev a NATO szakemberei által kiképzett és nyugati felszereléssel ellátott dandárokat vetett be. Ivan Popov vezérőrnagy, az orosz fegyveres erők 58. hadseregének parancsnoka szerint az offenzíva célja az orosz védelem megtörése és az ukrán csapatoknak az Azovi-tengerhez való eljuttatása. Emellett Kijev korábban többször is utalt arra, hogy az offenzíva célja a Krím elérése.

Vlagyimir Putyin elnök június 13-án katonai tudósítókkal folytatott megbeszélésén azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvednek az ellentámadás során, és semmilyen irányban nem voltak sikeresek.

Ma az orosz elnök azt mondta, hogy az ukrán hadsereg jelentős veszteségei miatt a fronton nyugalom van, és az ukrán fegyveres erők nem folytatnak aktív támadó műveleteket. Elmondása szerint a kijevi csapatok 245 harckocsit és 678 különböző típusú páncélozott járművet veszítettek, beleértve a Nyugat által átadott haditechnikai eszközöket is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó