2022, november 30.
4.4 C
Budapest
-13.2 C
Moszkva

Újraindult az Északi Áramlat gázvezeték

A Nord Stream AG, valamint az OPAL és a NEL gázszállító vállalatok közlése szerint a karbantartási munkálatok befejezését követően újra van gáz az Északi Áramlat gázvezetékben.

Moszkvai idő szerint 7:00 és 8:00 óra között a Nord Stream AG csaknem 1,9 millió köbméter fizikai áramlást jelentett, ami a névleges kapacitás mintegy 30 százaléka.

“A gázszállítás újraindítása folyamatban van. A bejelentett mennyiségek eléréséhez több órára lesz szükség” – közölte a Nord Stream a RIA Novosztyi megkeresésére.

Július 11. és 21. között az Északi Áramlatot rendszeres éves karbantartás miatt leállították, amely a mechanikai alkatrészek és az automatizálási rendszerek tesztelését foglalta magában.

Egyes európai országok attól tartottak, hogy a munkálatok befejezése után nem folytatódnak az ellátások.

Emellett június közepén a Gazprom mintegy 60 százalékkal csökkentette a vezetéken keresztüli szállításokat. A vállalat ezt a német Siemens késedelmének tulajdonította, amely a Kanada által bevezetett oroszellenes szankciók miatt nem tudja visszaszolgáltatni a Portovaja kompresszorállomás egyik turbináját a javításból.

Július elején a probléma megoldódott – Kanada beleegyezett, hogy a turbinát Németországba küldi, amely azt átadja Oroszországnak. A Gazprom mindazonáltal közölte, hogy még nem kapott semmilyen dokumentumot az ügyben.

Oroszország többször hangsúlyozta, hogy a szállítások csökkenése kizárólag a szankcióknak köszönhető. Mint Vlagyimir Putyin elnök rámutatott, a Gazprom teljesíti és teljesíteni kívánja minden kötelezettségét, és kész annyi gázt szállítani, amennyire szükség van.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...