2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező

Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz filmrendező, aki ezúttal stúdiófelvételeket készít Budapesten.

A producer-rendező édesapjához, az Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz hasonlóan számos történelmi filmet forgatott már, emellett a fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik. Új filmjéről azonban még nem árult el részleteket – hangzott el szerdán az M5 csatorna Kulturális Híradójában.

A rendező, színész, producer és televíziós műsorvezető az elmúlt hetekben két budapesti stúdióban is készített felvételeket, hét éve pedig egy amerikai film több jelenetét vette fel a fővárosban Milla Jovovichcsal.

“Gazdaságilag és szakmailag is kedvező Magyarországon forgatni. A rugalmas adókedvezmény mellett a magyar stábtagok jól felkészültek, kiválóan alkalmazkodnak az amerikai vagy akár az orosz filmgyártási rendszerhez. Idegen nyelveket is beszélnek, ami szintén segíti az együttműködést” – mondta a rendező a csatornának adott interjújában.

Az első Amerikán kívüli, IMAX technikával forgatott filmet is Fjodor Bondarcsuk rendezte. A 2013-ban bemutatott világháborús történet, a Sztálingrád után tavaly készítette el ugyancsak 3D-ben a Vonzás című filmjét.

A művész apja Szergej Bondarcsuk, aki a Háború és békét feldolgozó négyrészes filmjével 1969-ben elnyerte a legjobb idegennyelvű alkotásnak járó Oscar-díjat. A szovjet rendező számos történelmi filmet készített, ezt a sort folytatja fia, a második világháborúról és az afgán-orosz háborúról szóló alkotásával.

A rendező elmondta, hogy Oroszországban ma nagyon népszerűek a sport- vagy történelmi témájú drámák. “Szerintem kifejezetten izgalmas, hogy egy-egy fiatal rendező a saját szempontjából dolgozhatja fel és mutathatja meg az őt foglalkoztató történelmi eseményt” – emelte ki. MTI

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó