2022, augusztus 20.
20.8 C
Budapest
18.4 C
Moszkva
Array

Újabb történelmi csúcson Vlagyimir Putyin népszerűsége

Soha nem látott magasságokba emelkedett Vlagyimir Putyin orosz elnök népszerűsége egy friss közvélemény-kutatás szerint. A VTsIOM orosz közvélemény-kutató tájékoztatása szerint az orosz lakosság 89.9%-a támogatja az államfőt. Putyin népszerűsége a Krím félsziget és Oroszország újraegyesülése óta folyamatosan rekordokat dönt. A jelenlegi kimagasló eredményt a közvélemény-kutató a sikeres szíriai terrorellenes hadműveletekkel magyarázza.

A felmérést október 17. és 18. között végezték Oroszország 46 régiójában. Az orosz elnök támogatottsága 2014 márciusa óta, miután a Krím félsziget újraegyesült Oroszországgal stabilan 80% fölött mozgott. A legutóbbi rekordot 2015 júniusában a független Levada-Központ felmérése hivatkozva közölték, ekkor érte el Putyin népszerűsége a 89%-ot.

Az orosz nép is támogatja a terrorellenes hadműveleteket

Október elején, szintén a Levada-Központ felméréséből derült ki, hogy az orosz lakosság 72%-a támogatja az orosz terrorellenes hadműveleteket Szíriában.

A válaszadók 47%-a nyilatkozott úgy, hogy Oroszországnak támogatnia kell Bassár el-Aszad szír elnököt az Iszlám Állam és a fegyveres ellenzékiek elleni harcban. A megkérdezettek 28%-a szerint Oroszországnak ki kellene maradnia a konfliktusból és 8% szerint csatlakozniuk kellene a nyugati koalícióhoz.

{sl_advpoll id=’11’ width=’250′ center=’1′ title=’Mi a véleménye?’}

Oroszország Bashár el-Asszad szír elnök kérésére szeptember 30-án kezdte meg légicsapásait az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai állásai ellen.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...