2023, október 1.
15.8 C
Budapest
15.2 C
Moszkva

Tüntetnek ma a budapesti ukrán nagykövetség előtt

Tüntetéseket tartanak ma egy időben több európai országban, így Magyarországon is melynek célja a világközvélemény tudomására hozni a Donbassz lakossága ellen elkövetett népirtás tényeit.

A nemzetközi megmozdulás szervezői követelik, hogy a kijevi rezsim fejezze be a polgári lakosság gyilkolását a Donbasszban.

Tüntetések lesznek Oroszországban, Lengyelországban, Moldáviában, Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Bulgáriában, Izraelben, Csehországban, Észtországban és a Donyecki Népköztársaságban (DNR) is. 

A 2014 óta tartó polgárháborúban több tízezer békés polgári lakos halt meg, köztük sok gyermek. A béketüntetők azt követelik, hogy a kijevi kormány fejezze be a donbasszi lakónegyedek ágyúzását, hagyjon fel a békés lakosság gyilkolásával. Vessen véget a függetlenségét egyoldalúan kikiáltó Donbassz katonai megszállására irányuló kísérleteknek, ismerje el Donbassz orosz lakosságának nemzeti jogait, és teljesítse a minszki megállapodás előírását a különleges státus biztosításáról.

Az ukrán egységes nemzetállamiság erőltetése ellentétes az Ukrajnát alkotó népek, nemzetiségek, köztük a kárpátaljai magyarság jogaival, és nemzetközi szerződésbe is ütközik – írja a Magyar Békekör.

A XII. kerület, Istenhegyi út 84/B sz. előtt tartott béketüntetés március 5-én, vasárnap 13 órakor kezdődik. Beszédek hangzanak el. Többek között beszédet mond Csikós Sándor diplomata, és Simó Endre, a Békekör alapítója.

Orosz Hírek – Magyar Békekör

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a nézeteltérések ellenére Lengyelország és Szlovákia támogatja Ukrajnát

Lengyelország és Szlovákia továbbra is segítséget nyújt Ukrajnának az országok között fennálló problémák ellenére. Erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott interjújában beszélt. "Arra számítok,...

Brit külügyminiszter: Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas

James Cleverly brit külügyminiszter elismerte, hogy Ukrajna támogatása "kemény és fájdalmas". Ugyanakkor óva intette a NATO-szövetségeseket a megingástól, mivel ha hátat fordítanak Kijevnek, az...

Olajipari létesítmény robbant fel Ukrajnában, Ivano-Frankivszk közelében (videók)

Az Ivano-Frankivszki területen robbanás történt egy olajipari létesítményben, jelentette az RBK-Ukraina hírügynökség. "Ivano-Frankivszk közelében robbanás történt. Sztrimba Nadvornyánszka község fölött fekete füst száll fel. Szemtanúk...
spot_img

Videó