2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Tucker Carlson: Zelenszkij nem kéri, hanem követeli a pénzt az Egyesült Államoktól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy “korrupt erős ember”, aki “pénzt követel” az amerikai adófizetőktől – jelentette ki csütörtökön Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetője. Carlson kiemelkedő bírálója Zelenszkijnek, akit korábban már vádolt azzal, hogy megpróbálja belerángatni az Egyesült Államokat egy harmadik világháborúba.

Az USA idén összesen 68 milliárd dollár katonai és gazdasági segélyt folyósított Ukrajnának, és a Fehér Ház a múlt héten arra kérte a kongresszust, hogy hagyjon jóvá további 37 milliárd dollárt, mielőtt a republikánusok januárban újra átveszik az irányítást a képviselőházban.

Ez az összesített kiadás “kétszer annyi, mint amennyit minden évben Afganisztánban költöttünk” – kiáltott fel csütörtökön Carlson, hozzátéve, hogy Zelenszkij “nem egyszerűen pénzt kér az amerikai kongresszustól, hanem követeli azt”.

“Ki ez a fickó?” – kérdezte. “Valami korrupt ukrán erős ember. Honnan veszi ezt a fellépést?”

Carlson vendége, L. Todd Wood volt amerikai különleges műveleti pilóta kifejtette, hogy bár Zelenszkij politikai karrierjét a milliárdos Igor Kolomojszkij finanszírozta, azóta lefoglalta korábbi pártfogója vagyonát, és “most egy nagyobb, fontosabb, erősebb és gazdagabb jótevője van, ez pedig a Biden-kormányzat”.

A közelmúltbeli jelentésekre, valamint kapcsolatainak állítólagos ukrajnai helyszíni tapasztalataira hivatkozva 2014 óta Wood azt állította, hogy az országba irányuló ellátmánynak és katonai segélynek “mindössze 30%-a” jut el “ténylegesen oda, ahová kell”.

“Ez az ukrajnai pénzmosók egyetemi csapata” – jelentette ki, azt állítva, hogy Zelenszkij és tisztségviselői “nem akarnak békét”. Ehelyett – érvelt – “azt akarják, hogy a pénzvonat folytatódjon”, saját maguk és a kijevi erőket ellátó amerikai védelmi vállalkozók javára.

Carlson régóta bírálja az Egyesült Államok Zelenszkij támogatását is, azzal érvelve, hogy Ukrajna nem demokratikus, és hogy nem áll Amerika nemzetbiztonsági érdekeivel összhangban, hogy beavatkozzon a konfliktusba és szembe kerüljön Oroszországgal.

A hónap elején azzal vádolta Zelenszkijt, hogy “szándékosan hazudik, hogy háborúba sodorjon minket”, miután az ukrán elnök egy lengyelországi rakétabecsapódást orosz lövedékre próbálta fogni, holott Kijev egyik saját rakétája volt a felelős.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...