2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Trump szerint Biden rossz határhoz küldte az amerikai csapatokat

A texasi Conroe-ban szombaton tartott “Mentsük meg Amerikát” elnevezésű nagygyűlésen Donald Trump volt amerikai elnök a Biden-kormányt bírálta, amiért “megszállottan azon töri a fejét, hogyan védje meg Ukrajna határát”, miközben azzal vádolta, hogy szemet hunyt az Egyesült Államok saját mexikói határán kialakult válság felett.

“Washingtonban mindenki azon morfondírozik, hogyan védjük meg Ukrajna határát, de a világ legfontosabb határa számunkra jelenleg nem Ukrajna határa, hanem Amerika határa” – mondta Trump a támogatóinak.

Az amerikai-mexikói határra érkező illegális migránsok rekordmagas számát idézve az exelnök, az Egyesül Államok biztonságát fenyegető “invázióhoz” hasonlította az emberek beáramlását. A továbbiakban azzal érvelt, hogy Joe Biden már “feladta” az amerikai határt, és “most az egész bolygó behatol rajta keresztül, mintha Amerika vereséget szenvedett volna a csatatéren”.

“Mielőtt vezetőink más országok inváziójáról beszélnének, meg kellene állítaniuk ennek az országnak az invázióját” – tette hozzá Trump, azt sugallva, hogy az Egyesült Államoknak inkább a déli határon kellene csapatait növelnie, ahelyett, hogy amerikai katonákat telepít közelebb Oroszország határához.

Mielőtt Joe Biden csapatokat küldene egy európai határ védelmére, inkább a mi határaink védelmére kellene csapatokat küldenie ide Texasba.

Trump a nagygyűlésen alig egy nappal azután beszélt erről, hogy Biden azt mondta a médiának, hogy “a közeljövőben” amerikai csapatokat küldenek Kelet-Európába. A hét elején a Pentagon mintegy 8500 katonát helyezett “fokozott készültségbe” azzal a céllal, hogy a térségbe küldje őket.

Miközben a Pentagon kizárta annak lehetőségét, hogy az amerikai hadsereg részt vegyen “harci műveletekben” Ukrajnában, vezető amerikai tábornokok borús képet festettek a Kijev és Moszkva közötti potenciális, teljes körű konfliktus következményeiről, “szörnyű” következményekre és “jelentős áldozatokra” figyelmeztetve, annak ellenére, hogy Oroszország következetesen tagadja, hogy szomszédja lerohanását tervezné.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szintén igyekezett elhessegetni az Ukrajna elleni “küszöbön álló” orosz invázióról szóló híreket, és arra kérte a nyugati médiát és politikusokat, hogy ne keltsenek felesleges pánikot.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...