2024, február 24.
11.1 C
Budapest
0.2 C
Moszkva

Trump: Oroszországnak ki kell vonulnia Venezuelából, minden opció lehetséges

Donald Trump amerikai elnök szerdán a Fehér Házban figyelmeztette Oroszországot, hogy vonuljon ki Venezuelából. Jelenleg két repülőgépnyi orosz katona tartózkodik a latin-amerikai országban, egy a két ország között létrejött 2001-es megállapodás részeként.

Trump a Fehér Házban mondott beszédében hangsúlyozta, hogy minden lehetőség nyitott arra, hogy Oroszországot kivonják Venezuelából.

Mintegy 100 orosz katona landolt szombaton Caracasban, demonstrálva Nicolás Maduro venezuelai elnök és kormányának támogatását.

A lépés megdöbbenést okozott Washingtonban, amelyet Mike Pence alelnök “felesleges provokációnak” minősített.

Pence felszólította Oroszországot, hogy vonja vissza Maduro támogatását és álljon át az USA és szövetségesei támogatását élvező ellenzéki Guaidó oldalára.

Trump szerdán találkozott Guaidó feleségével is, akinek megígérte, hogy az Egyesült Államok támogatni fogja a férjét.

Oroszország és Venezuela 2001 májusában kötött megállapodást a haditechnikai együttműködésről, amelyet mindkét országban ratifikáltak akkor.

Az orosz katonai szakértők a dél-amerikai ország alkotmányával, törvényeivel és a haditechnikai együttműködésről szóló kétoldalú kormányközi megállapodással összhangban tartózkodnak Venezuelában – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő kedden Moszkvában.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...

Legalább 15 ezer ukrán menekült lett hajléktalan az Egyesült Királyságban, mert a támogatók kidobták őket

A brit kormány pénteken közzétett jelentése szerint legalább 15 000 ukrán menekült kért hajléktalansági támogatást, miután megromlott vagy véget ért a kapcsolatuk brit támogatóikkal. Január...
spot_img

Videó