Moszkva: az orosz katonák a kétoldalú kormányközi megállapodás keretében vannak Venezuelában

Moszkva: az orosz katonák a kétoldalú kormányközi megállapodás keretében vannak Venezuelában

Az orosz katonai szakértők a dél-amerikai ország alkotmányával, törvényeivel és a haditechnikai együttműködésről szóló kétoldalú kormányközi megállapodással összhangban tartózkodnak Venezuelában – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő kedden Moszkvában.

Zaharova az Amerikai Államok Szervezete (OAS) főtitkárságának közleményére reagált, amely elítélte hogy két, katonákat és rakományt szállító orosz repülőgép érkezett Venezuelába.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy Oroszország és Venezuela 2001 májusában kötött megállapodást a haditechnikai együttműködésről, amelyet mindkét országban ratifikáltak akkor.

A közleményben az orosz diplomata azt hangsúlyozta, hogy nincs szükség a venezuelai nemzetgyűlés pótlólagos jóváhagyására a haditechnikai együttműködésnek a szerződés keretei között való továbbfejlesztéséhez.

Ez is érdekelhet:  Lavrov: Caracas Moszkva megbízható barátja

Zaharova politikailag motiváltnak nevezte az OAS-főtitkáráság közleményét, amely katonai beavatkozásnak és a venezuelai szuverenitás megsértésének minősítette az orosz katonai repülőgépek Venezuelába vezénylését. MTI

CATEGORIES
TAGS