2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Trump: nagyon jó a kapcsolatom Putyinnal

Donald Trump volt amerikai elnök a Fox Newsnak adott interjújában elmondta, hogy jó és erős kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, bár egy ideje már nem beszéltek egymással.

“Nagyon jó a kapcsolatom Putyinnal. Úgy értem, régóta nem beszéltem vele, de nagyon erős a kapcsolatom Putyinnal” – mondta a politikus.

Trump felvetette, hogy ha ő maradt volna hivatalban, Putyin nem indított volna katonai műveletet Ukrajnában.

Az amerikai politikus azt is hozzátette, hogy megmondta az orosz elnöknek, hogy ha úgy dönt, hogy katonai akcióba kezd, annak “súlyos következményei” lesznek, és katasztrófába torkollik. Trump azt állítja, hogy ígéretet tett arra, hogy egy ilyen fejlemény esetén lépéseket tesz.

“Putyin “talán 10%-át” hitte el annak, amit mondtam, de ez a 10% “minden, amire szükségem volt” ahhoz, hogy megakadályozzam az inváziót. ” – mondta Trump.

Szerinte 24 órán belül képes lesz Moszkvát és Kijevet megállapodásra bírni.

Oroszország 2022. február 24-én indított katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin annak célját úgy jellemezte, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazásnak, népirtásnak vetett alá”. Azt mondta, hogy a különleges művelet kényszerintézkedés volt, Oroszországnak “nem maradt más lehetőség, olyan biztonsági kockázatokat hoztak létre, hogy lehetetlen volt más eszközökkel reagálni”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó