2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

Trump: az oroszellenes amerikai médiakampány téves jelzést küldhet Putyinnak

Az amerikai médiában jelenleg vívott oroszellenes kampány, téves jelzést küldhet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek – közölte Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón.

Putyin valószínűleg azt feltételezi, hogy nem fog megállapodni velem, mert a megállapodás politikailag nem lenne népszerű lépés számomra – mondta Trump.

Hozzátette, hogy nem biztos abban, hogy sikerül megállapodni Oroszországgal.

Trump élesen bírálta az amerikai média képviselőit, akik a hamis riportokkal jelentősen megnehezítik a megállapodást Oroszországgal.

A téves, szörnyű, hamis riportok megnehezítik a megállapodást Oroszországgal – mondta Trump.

Ha én most kegyetlen lennék Oroszországgal, csak kegyetlen, az emberek azt mondanák, önök azt mondanák, “Oh hát nem csodálatos”. De én elég jól ismerlek benneteket. Akkor azt mondanátok: “Oh, túl kemény volt, nem kellett volna ezt tennie” – mondta. Hozzátette, hogy politikai ellenfele Hillary Clinton is megpróbálta újraéleszteni a kapcsolatokat Oroszországgal, de nem sikerült.

Mindannyian megpróbálták. De én más vagyok, mint azok az emberek – mondta Trump.

Sokkal egyszerűbb lenne számomra, ha kemény lennék Oroszországgal, de akkor nem fogunk megállapodni – mondta.

Nem tudom, hogy meg fogunk-e állapodni. Nem tudom. Talán igen, talán nem – tette hozzá az elnök.

Ugyanakkor – folytatta – helyesen akarok cselekedni az amerikai népért. És, hogy őszinte legyek, másodsorban helyesen akarok cselekedni a világért.

Ők (Oroszország) egy nagyon erős atomhatalom, ahogy mi (USA) is. Ha jó kapcsolatunk van Oroszországgal, higgyék el, hogy ez jó dolog, nem rossz dolog – mondta Trump.

Az amerikai elnök visszautasította azt a feltételezést, amely szerint Putyin tesztelte őt.

Trump elmondta, hogy szeretne kijönni Oroszországgal, de eddig nem tettek semmit a kérdésben.

Hozzátette, hogy van egy nagyon tehetséges emberünk, Rex Tillerson, aki hamarosan találkozik velük.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...

Hersh: Ukrajna feladta az ellentámadást és veszített Oroszország ellen

Az amerikai hírszerzés elemzői úgy vélik, hogy Ukrajna feladta az Oroszország elleni ellentámadást, és az egyetlen dolog, ami elhúzza a konfliktust, az az, hogy...
spot_img

Videó