2022, szeptember 30.
16.7 C
Budapest
17.2 C
Moszkva
Array

Trump: a NATO elavult, Merkel menekültpolitikája katasztrofális hiba

Donald Trump megválasztott amerikai elnök a Bild és a The Times című napilapnak adott interjúban elavult intézménynek nevezte a NATO-t és bírálta a német kancellár menekültpolitikáját.

Elavult, mert nem törődik a terrorral és sok-sok évvel ezelőtt alakították ki – mondta Trump a NATO-ról a vasárnapi interjúban.

Hozzátette, hogy sok NATO ország nem fizet azért, miért fizetniük kellene, ami szerinte nagyon igazságtalan az Egyesült Államokkal szemben.

“Alaposan megkaptam a magamét, amikor először mondtam, hogy a NATO elavult, de ez két napig tartott, aztán már azt kezdték mondogatni, hogy Trumpnak igaza van” – tette hozzá.

Merkelt is bírálta

Trump szerint Angela Merkel német kancellár “katasztrofális hibát” vétett menekült politikájában.

Úgy vélem, egy nagyon katasztrofális hibát követett el az illegális bevándorlók befogadásával.

Azt mondta, nagyra becsüli Angela Merkelt, de hiba volt befogadni azt a sok illegélisan érkezőt, akikről azt sem tudják, honnan jöttek.

A pénteken hivatalba lépő következő amerikai elnök azt is elmondta, hogy szerinte a britek után mások is kilépnek majd az Európai Unióból.

Feloldhatók az oroszellenes szankciók

Az Oroszország elleni szankciókról szólva Trump egyenes utalást tett arra, hogy ha Putyin elnök késznek mutatkozik a nukleáris fegyverzet jelentős csökkentésére, akkor napirendre kerülhetne e szankciók felülvizsgálata. Kijelentette: meg kell vizsgálni, hogy “lehetséges-e jó megállapodások elérése Oroszországgal”. Trump szerint ebbe beletartozik az is, hogy a nukleáris fegyverzetet “nagyon jelentősen csökkenteni kell”. “Oroszország nagyon megszenvedi a szankciókat, és én úgy gondolom, hogy (ebben az ügyben) történhet valami, amivel sokan jól járnának” – fogalmazott a gondolatot továbbfűzve a megválasztott amerikai elnök.

[yop_poll id=”4″]
Arról beszélt a lapnak, hogy azzal az alapállással kezdi elnöki tevékenységét, hogy megbízik Putyinban, csakúgy, mint Angela Merkel német kancellárban.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

A részleges mozgósítás első katonái megérkeztek a Donbasszba

Oroszország részlegesen mozgósított első katonái megérkeztek a Donyecki Népköztársaság (DNR) különleges műveleti övezetébe - írja a RIA Novosztyi. Megérkeztek a Donyecki Népköztársaságba a részleges mozgósítás...

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...